;

Дар од срца за српске малишане на Космету

Датум : 01.02.2018.

Десети пут заредом организована је добротворна акција „Дар од срца – деца деци“, подела светосавских пакетића за децу на Косову и Метохији.

Ова предивна харитативна акција, покренута је крајем 2008. године са ученицима верске наставе у штутгартској парохији. Ученици су тада прихватили речи песника Душка Радовића, да „наше мало може бити много онима који немају ништа“ и прионули су на посао. Од самог почетка су деца научили да се вредни и племенити људи не хвале учињеним делима, јер их хвале сама њихова добра дела.
Са иницијатором добротворне акције протојерејом Братиславом Божовићем, кренули су на пут Косова и Метохије: Милорад Мића Никитовић и Дражен Микеревић из Штутгарта. Обиђени су манастири Грачаница, Високи Дечани, Пећка Патријаршија, као и Богословија и Свети Арханђели у Призрену.

Хришћанска хуманитарна заједница „Радости моја“ из Штутгарта прикупила је добровољне прилоге и скупила преко 10.000,00 € од којих су између осталог купљени и богати пакетићи у Чачку за 262 деце. Они су као и предходних година подељени уз часопис Светосавско звонце деци у Ораховцу, Великој Хочи, Грачаници и Призрену, а новчани прилог уручен је угроженим породицама и народној кухињи „Девет Југовића“ под управом манастира Високих Дечана. И овај пут је епископ рашко-призренски Г. Теодосије благословио је ову дивну акцију коју су подржали својим прилогом Срби из Штутгарта, Филинген-Швенингена, Карлсруеа, Лудвигзбурга, Калва, Гепингена и других околних места југо-западне немачке покрајине.

Ако Бог да наставиће се ово богоугодно дело и наредне године, да би се још више учврстила духовна веза српске деце у отаџбини и у расејању.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више