;

Дани анђела

Датум : 20.11.2016.

Поводом обележавања празника Аранђеловдана у посети редакцији Светосавског звонца заједно са својим наставницима били су ђаци из ОШ ”Рајко Михаиловић” из Бањана код Уба. Код њих се већ десет година у организацији катихетске наставе и корелацији са другим предметима као што су: ликовно, музичко, српски језик, историја, организује креативна радионица која обрађује тему овог празника под називом: ”Дани анђела”. Они су у сарадњи са Светосавским звонцем, гостовали на Јавном сервису у једној од најгледанијих емисија РТС-а ”Жикина шареница” и представили ову радионицу кроз песму, игру, моделарство и ликовну уметност. Након гостовања, дошли су у обилазак Српске Патријаршије, Саборне цркве и цркве Ружице на Калемегдану. Домаћин ове њихове посете је била редакција Светосавског звонца.
Поред ове креативне радионице, ђаци основних школа широм Тамнаве, заједно са својим вероучитељем ђаконом Марком Рафаиловићем, између осталих активности, већ једну деценију реализују и још неколико манифестација које на најлепши начин приказују лепоту и богатство катихетске наставе, а то су пролећна : ”У сусрет Васкрсу” и на почетку Великог поста спремање посних колача: ”Време је поста”.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више