;

Члан тима Школског центра “Звонце” на РТС-у

Датум : 31.12.2019.

Школски центар “Звонце” окупља талентоване ђаке и у раду са њима долази до изванредних резултата. Један од њих је и Вељко Ђондовић, иначе ученик Четврте Београдске гимназије. Он је освајач две бронзане медаље на два светска првенства истраживачких наука, затим је био један од лауреата на Московском фестивалу науке који је за четири дана, посетило више од три милиона људи.

Од стране САНУ (Српске Академије Наука и Уметности ) је две године заредом проглашаван за једног од најбољих средњошколаца Србије. Сабирајући све ово, Јавни сервис (РТС) га је представио у специјалу емисије “Ноћ шампиона” у оквиру новогодишњег програма, заједно са осталима изабранима међу којима је био и француски хуманитарац Арно Гујон, а који су у последњих 20 година оставили дубок траг у Србији и који су нашу земљу у иностранству представили у најбољем светлу. Поред ангажовања у програмима Школског центра “Звонце”, Вељко Ђондовић је активан и у раду Православног спортског удружења “Свети Срб и ја” где као помоћник тренера фудбалске секције помаже у спортском педагошком раду са децом од 6 до 12 година.

Прилог РТС-а:
https://youtu.be/i2EXvtbl_70

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више