;

Читаоци Звонца обнављају цркву Светог Спиридона

Датум : 10.07.2013.

Прошле недеље са подножја Дивчибара стигле су нам лепе вести. Отпочети су рекоструктивни радови на крову и фасади цркве Светог Спиридона у планинском селу Горњи Лајковац која је тешко пострадала у земљотресу 1998 године, а за чију обнову је Светосавско звонце заједно са својим читаоцима покренуло акцију обнове почетком 2013. године. Храм Светог Спиридона, делећи судбину свога народа, много пута је у својој историји рушен од непријатељске руке, али је руком верника и благочестивих душа обнављан. Дошло је време да и ми, њихови потомци следујући пример својих предака обновимо ову светињу.

Захваљујући прилозима читалаца Звонца који су преко уплатница објављених у нашем Божићном броју до сада уплатили преко 500.000 динара скупљена су иницијална средства за отпочињање радова. Надамо се да ће се и други придружити акцији обнове ове светиње која је једина од свих цркава у Србији посвећена овом великом светитељу Божијем.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више