;

Час веронауке у дрводељској радионици

Датум : 02.11.2016.

Господ Исус Христос је још као дете боравио са својом мајком Пресветом Маријом код праведног Јосифа. У слободно време бавио се дрводељским занатом, помажући праведном Јосифу, о чему нам сведочи Свето Јеванђеље. Код нас Срба дрводељски или столарски занат био је распрострањен јер је сваки домаћин знао да за своју заједницу направи од дрвета оно што му је било потребно, нарочито предмете и алатке за земљорадњу. Данашњи ђаци се и поред савремених машина често опредељују за овај племенити позив. Руководећи се управо овим врлинским бисерима у којима сваки дрводеља узраста стварајући кроз вредан рад практичне и животне алате који нам умногоме помажу у свакодневном фукционисању од вајкада, ђаци веронауке из Бањана су заједно са својим вероучитељем ђаконом Марком Рафаиловићем посетили једну столарску радионицу где су имали занимљив час веронауке који је говорио управо о томе као и о детињству и младости Христовој .
Такође, ђаци су имали прилике да учествују и у стварању специјалног рама у облику шајкаче, који ће носити фото записе пројекта Светосавског звонца: ”Стопама наших предака” који су снимљени на острву Крфу, а којим ће им приближити догађаји из Првог светског рата као и настојање њихових вршњака који су са Звонцем путовали на Крф, да се на прави и достојанствен начин обнови сећања на ове наше претке и див јунаке.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више