;

Богојавење празник вере, наде и љубави

Датум : 19.01.2021.

Заједно за дечије осмехе” је хуманитарна акција која је почела почетком овог месеца и трајаће до краја јануара. У њу су се укључили појединци и организације са територије Србије, Републике Српске и Дијаспоре.

Позиву покретача акције Фондације “Заједно за младе” др Даница Грујичић, уз подршку “Светосавског звонца”, званичног гласила СПЦ за децу и Канцеларије за младе Града Београда, позитивно су одговориле многе организације, фондације, јавне личности локалне самоуправе, удружења студената и средњошколаца, спортских удружења

Данас на празник Богијављења организоване су координисане активности са циљем укључења што већег броја људи у хуманитарну акцију и пружање могућности да и они својим даром могу помоћи у прављењу пакетића који че бити за Свњтог Саву подељени децу у угроженим подручјима И лошег социјалног статуса у Србији и Републици Српској.

У Новом Саду, данас је организован пункт код “Спенса” од стране Удружења студената Републике Српске који студирају на Универзитету у српској Атини. Њихови утисци са лица места су изузетно емотивни јер су присуствовали моментима где читаве породице родитељи са децом доносе дарове за дечије пакетиће, затим унуци са својим бакама и декама. Појавио се и велики број младих спортиста који тренирају неки од спортова у “Спенсу”, а организовано су дарове донели и студенти са Факултета за физичку културу НС Универзитета. Наставак акције је заказан за петак “Код Милетића”, а у међувремену захваљујући студентима РС у Новом Саду и подршци Новосадских Микро маркета којих има преко 150, у њих четрдесетак биће постављене кутије за дарове, тако да ће моћи купци ових маркета да одвоје понешто и оставе у кутијама даровницама за пакетиће деци.

У Крагујевцу у Канцеларији за младе уз подршку Градске Управе главног града Шумадије, данас па све до петка биће отворена врата за све заинтересоване који желе да помогну прављења пакетића за децу. Данас, су то већ учинили поред многобројних појединаца, породица и Парламент Стидената Правеног факултета Универзитета у Крагујевцу, затим Ученички парламент Прве техничке школе, а да је доброта и брига о ближњем део људске природе показали су и ђаци Школе за основно и средње образовање “Вукашин Марковић” за децу са сметњама у развоју. Сјајним личним примером фудбалер ФК “Партизан”, а иначе рођени крагујевчанин Филип Холендер, показао је да спортисти негују племените врлине и кроз своја дела и тиме дају одличан промер свим млађима којима су узор. Он је даривао 20 комплета школског прибора за ђаке.

У Нишу у просторијама Кола Сепских Сестара, Празник Богојављења је окупио велики број њихових чланова, затим породица и најмлађег нараштаја. Сви су доносили пуне руке дарива, слаткиша, славиша за пакетиће а самој акцији дала је своју подршку и личним примером позвала и Градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

У данима испред нас наствљају се акције широм Региона у оквиру Хуманитарне акције “Заједно за дечији осмех”, која траје до краја јануара. За све који желе да подрже акцију коју су покренули: Фондација Заједно за младе др Даница Грујичић, затим Светосавско звонце гласило СПЦ за децу и Канцеларија уа младе Града Београда то могу учинити и слањем празног СМС-а у Србији на број 4334 која кошта 100 динара и у Републици Српској позивом на хуманитарни број 1432 који кошта 1км , сакупљају се средства за реконструкцију и изградњу кућа угроженим породицама на КиМ и Републици Српској, а као приоритет након немилих догађаја земљотреса у Глини када су страдали домови и у Костајници и Козарској Дубици где људи са својом децом спавају у аутомобилима јер су им куће тотално страдале, помоћ од прикупљених средстава биће најпре упућене њима.

Уколико неко жели да уплати средства и подржи ову хуманитарну акцију то може учинити у Србији на број динарског рачуна: 265-1610310004716-35 Банка Интеза ( Фондација заједно за младе)
а из иностранства на:
Девизни рачун (Евро) 265100000022106836 / ИБАН : РС35265100000022106836 / СВИФТ : RZBAATWW
За Републику Српску
ЖИРО РАЧУН: 5520001879453536

Видео прилог о даривању за пакетиће у Крагујевцу

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више