;

Девета генерација најбољих пошла на Крф

Датум : 22.08.2021.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија, Светосавско звонце, званично гласило СПЦ за децу, повело је девету генерацију најбољих ђака региона на двонедељну образовну екскурзију пут острва Крф, која носи назив ”Стопама наших предака”.

Од 2012. године када су започета ова нагарадна путовања, на њима је учествовало рачунајући и овогодишњу генерацију, преко 500 деце узраста од 12 до 18 година из: Србије, Републике Српске, Федерaције БиХ, Републике Хрватске и Црне Горе.

Овај јединствени концептуални пројекат који кроз рад са талентованом децом, на образован и практичан начин обрађује тему наше традиције, језика, писма, вере православне, са посебним освртом на истoријски период Првог светског рата и боравак наше војске и народа на острву Крфу од 1916 до 1918 године, следеће године обележиће једну деценију активног приступа овим важним темама.

Тв прилог: РТВ Стара Пазова:

Пријатељ пројекта:

 

Пројекат подржали:

 Градска општина Палилула Министарство културе Папас   

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више