;

Награђени ученици посетили редакцију Звонца

Датум : 08.06.2011.

becej1Да се ”сеоске буне” одражавају и на оне који са мукама земљорадника немају никакве везе показало се и приликом свечане доделе награда најбољима на конкурсу ”Свети цар Константин”, које је лауреатима уручио Преосвећени Епископ хвостански Атанасије у Свечаној сали парохијског дома Спомен храма Светог Саве.

becej2Наши драги сарадници из Новог Бечеја и Меленаца, добитници специјалне награда на конкурсу ”Свети цар Константин”, због блокаде путева су били спречени да дођу на свечану доделу признања и велику радост поделе са осталим добитницима награда. Али, чим су путеви постали проходни најталентованији сарадници Светосавског звонца су са својим вероучитељем Марком Страхињом Галетином допутовали у Београд и посетили Српску Патријаршију и нашу редакцију.

becej3Грамате, захвалнице и пехаре које су освојили учествујући на наградном конкурсу ”Свети Цар Константин” уручене су им у редакцији Светосавског звонца. После кратког пријема, освежења и предаха, наши драги гости су обишли капелу Светог Симеона Мироточивог, Свечану салу у којој заседа Свети Архијерејски Сабор у којој су имали прилику да виде чувену слику Паје Јовановића ”Сеоба Србаља”, и Патријаршијску библиотеку где их је примио протођакон Ненад Михаиловић који им је показао фототипска издања неких од највреднијих књига и одржао им кратку поучну беседу коју ће сви дуго памтити. Вероучитељ Марко Страхиња Галетин се у име својих ученика захвалио на наградама и рекао су да ће их са поносом понети у Нови Бечеј, са обећањем да ће и даље учествовати на наградним конкурсима Светосавског звонца.

becej4becej5

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више