- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Награђени ученици посетили редакцију Звонца

becej1 [1]Да се ”сеоске буне” одражавају и на оне који са мукама земљорадника немају никакве везе показало се и приликом свечане доделе награда најбољима на конкурсу ”Свети цар Константин”, које је лауреатима уручио Преосвећени Епископ хвостански Атанасије у Свечаној сали парохијског дома Спомен храма Светог Саве.

becej2 [2]Наши драги сарадници из Новог Бечеја и Меленаца, добитници специјалне награда на конкурсу ”Свети цар Константин”, због блокаде путева су били спречени да дођу на свечану доделу признања и велику радост поделе са осталим добитницима награда. Али, чим су путеви постали проходни најталентованији сарадници Светосавског звонца су са својим вероучитељем Марком Страхињом Галетином допутовали у Београд и посетили Српску Патријаршију и нашу редакцију.

becej3 [3]Грамате, захвалнице и пехаре које су освојили учествујући на наградном конкурсу ”Свети Цар Константин” уручене су им у редакцији Светосавског звонца. После кратког пријема, освежења и предаха, наши драги гости су обишли капелу Светог Симеона Мироточивог, Свечану салу у којој заседа Свети Архијерејски Сабор у којој су имали прилику да виде чувену слику Паје Јовановића ”Сеоба Србаља”, и Патријаршијску библиотеку где их је примио протођакон Ненад Михаиловић који им је показао фототипска издања неких од највреднијих књига и одржао им кратку поучну беседу коју ће сви дуго памтити. Вероучитељ Марко Страхиња Галетин се у име својих ученика захвалио на наградама и рекао су да ће их са поносом понети у Нови Бечеј, са обећањем да ће и даље учествовати на наградним конкурсима Светосавског звонца.

becej4 [4]becej5 [5]