;

Талентована Марија Благојевић

Датум : 13.02.2020.

Да и данашњи српски род рађа добрим родом, сведок је и само Светосавско звонце и људи који су ангажовани у њему. Наиме, кроз мноштво комуникацијских пројеката, креативних конкурса, као и свакодневним приливом мноштва дечјих ликовних, литерарних, музичких и филмских радова, уочава се потреба тог младог света који расте, да се изрази и каже своје мишљење на одређене теме којима се заједнички бавимо. Једно од таквих знатижељних, вредних, талентованих и жедних нових знања јесте и гимназијалка Марија Благојевић из Александровца Жупског. Она се најпре истакла својим радом у Гимназији: ”Свети Трифун”, где су њена интересовања и посвећеност препознали педагози и наставници. Оно што је највише заокупљало њену пажњу јесте љубав према фотографији те је убрзио постала и фотограф – светлописац свих школских догађаја. Њени радови су је препоручили да буде један од актера пројекта ”Звонца” под називом: ”Стопама наших предака”, који се сваког лета одржава на Крфу. Након тога осваја и прву награду за фотографију као и трећу за литерарни рад на Звонцетовом креативном конкурсу: ”Колевка” и тиме себе препоручује за члана Школског центра ”Звонце”, који је посвећен раду са талентованим ђацима и развоју њихових даљих образовних интересовања. У међувремену од њених светлописа које је послала у редакцију Светосавског звонца, чак два су добила насловне стране. Желећи да је што више мотивише, редакција Звонца је ове године шаље на даље усавршавање у професионалну школу фотографије која почиње од марта месеца.

Да се добар глас далеко чује, потврдио је и данашњи позив уредништва градског програма РТВ ”Студио Б”, да у њиховом јутарњем програму ова млада жупљанка представи свој рад.

Прилог РТВ ”Студио Б”

Претходна страна
Издаваштво

„ПОРОДИЦА – ЦРКВА У МАЛОМ” Зидни календар Светосавског звонца за 2020. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате.

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више