;

”Светосавско звонце” у Јоханезбургу

Датум : 20.10.2008.

У недељу, 19. октобра 2008. године, свечано је прослављена храмовна слава и обележена тридесетогодишњица од подизања храма Светог Апостола Томе у Јоханесбургу. Свету Aрхијерејску Литургију је служио Eпископ хвотански Г. Атанасије уз саслужење свештенства Српске Православне Цркве и свештеника Јована, пароха храма Светог Сергија Радоњешког руске парохије у Јоханесбургу и у присуству великог броја верника, а нарочито деце. На Литургији су били присутни и амбасадор Русије г. Анатолиј Макаров и отправник послова амбасаде Србије у Преторији г. Јасмина Станковић.
Срби Јоханесбурга, са својом децом, достојно су се припремили молитвом и постом и приступили Светом Причешћу и тако на најдостојанственији начин, литургијским учешћем, обележили овај значајан дан јединог српског храма на афричком континенту.
На завршетку Литургије обављена је литија око храма коју су предводила деца у стихарима носећи иконе, док су чланице Кола српских сестара носиле славски колач и жито које Владика Атанасије на крају опхода благословио, а потом честитао овај јубилије Србима Јоханесбурга и упутио јеванђелске речи поуке и уручио дар храму икону Светог Саве. Делегација из Београда је понела и дарове наше редакције намењена нашој деци која живе на овом далеком континенту.

pricesce_nada_0У недељу, 19. октобра 2008. године, свечано је прослављена храмовна слава и обележена тридесетогодишњица од подизања храма Светог Апостола Томе у Јоханесбургу. elenaKSS2_0Свету Aрхијерејску Литургију је служио Eпископ хвотански Г. Атанасије уз саслужење свештенства Српске Православне Цркве и свештеника Јована, пароха храма Светог Сергија Радоњешког руске парохије у Јоханесбургу и у присуству великог броја верника, а нарочито деце. На Литургији су били присутни и амбасадор Русије г. Анатолиј Макаров и отправник послова амбасаде Србије у Преторији г. Јасмина Станковић.

zvoncedeca_0Срби Јоханесбурга, са својом децом, достојно су се припремили молитвом и постом и приступили Светом Причешћу и тако на најдостојанственији начин, литургијским учешћем, обележили овај значајан дан јединог српског храма на афричком континенту.

litija_deca_0На завршетку Литургије обављена је литија око храма коју су предводила деца у стихарима носећи иконе, док су чланице Кола српских сестара носиле славски колач и жито које Владика Атанасије на крају опхода благословио, а потом честитао овај јубилије Србима Јоханесбурга и упутио јеванђелске речи поуке и уручио дар храму икону Светог Саве. Делегација из Београда је понела и дарове наше редакције намењена нашој деци која живе на овом далеком континенту.

zvonce1zvonce2zvonce3zvonce4zvonce5zvonce6zvonce7zvonce9

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више