;

”Звонце” у Aфрици

Датум : 12.02.2011.

johan001На позив представника Српске Православне Цркве на афричком континенту и старешине храма Светог апостола Томе у Јоханесбургу, архимандрита Пантелејмона, у данима празновања првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве, висока државна делегација посетила је српску Црквено-школску општину Свети Сава. На челу делегације био је министар за дијаспору господин Срђан Срећковић, коме је ово била и прва званична посета афричком континенту, затим амбасадор Горан Вујичић и секретар министарства дијаспоре госпођица Александра Којић.

johan002Овом посетом министарство за дијаспору пружило је велику подршку свему што чини управа ове Црквено-школске општине у очувању наше вере, историје и традиције као и мисији коју врши међу домицилним становништвом.

johan003Међу многим даровима донетим из домовине делегација је донела и укоричене годишњаке ”Светосавског звонца” на дар овој малој образовној, кутурној и верској установи.

johan004johan005johan006johan007

johan009

johan

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више