;

Светосавско звонце учествовало на Божићном сајму

Датум : 28.12.2009.

Bozicni sajam 2009. god.Данас 5. јануара 2010. године се завршава Божићни сајам који је почео у понедељак 28. децембра 2009. године, у просторијама бивше Робне куће „Клуз“, Масарикова 4 у Београду.

Bozicni sajam 2009. god.На овогодишњем сајму као и прошлогодишњем, поред многих издавача учешће је узело Светосавско звонце. Посебан акценат у пратећим програмима сајма као и понуди, био је стављен на: православној, историјској и другој издавачкој делатности. Такође су представљене многе манастирске и иконописачке радионице са тематским изложбама и предавањима на теме о духовности.

Bozicni sajam 2009. god.Сви ови садржаји везани за нашу веру, традицију, образовање и културу имали су за циљ да посведоче да је упркос данашњем брзом и савременом времену високих технологија и комуникација, Србија и даље натопљена светосављем.

Bozicni sajam 2009. god.Сам сајам се одржавао у знаку сећања на личност и дело Блаженопочившег Патријарха Павла.

Организатори сајма су: Архиепископија београдско-карловачка, Одбор за верску наставу, Издавачки фонд СПЦ, Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више