;

Светосавско звонце гост на квизу из веронауке

Датум : 04.04.2009.

Последње суботе месеца марта у основној школи „Младост“ на Новом Београду одржано је општинско такмичење из веронауке Архиепископије београдско-карловачке.
На овом догађају учествовало је 15 школа са Новог Београда. Домаћин такмичења била је ОШ „Младост“. Ученици веронауке са Новог Београда су и на овај начин показали своју љубав према вери и жељу да изучавају науку Христову. Ово такмичење је било и повод за дружење са вероучитељима и вршњацима са веронауке из целог Новог Београда.
На самом почетку сабрања, директорка ОШ „Младост“ госпођа Весна Јоцић поздравила je све присутне и изразила задовољсво што је школа „Младост“, поред других такмичења којa су се одвијала у школи по први пут домаћин општинског такмичења из веронауке. Такође, г-ђа Весна Јоцић је рекла да смо сви ми ту да учимо о својој вери, како млађи тако и ми старији и пожелела свима срећу. Затим је свештеник Бежанијске цркве Светог Георгија о. Јеремија Старовлах упутио молитвени благослов и пожелео срећу свим учесницима.
Како учење веронауке није само стицање знања и информација, већ учење о животу и стицање личног искуства, односа са Богом, и на овом такмичењу није било важно ко ће победити. Веронаука као предмет у школи има описно оцењивање управо из тог разлога што се не може дати оцена за нешто што има своја мерила у срцу и у тајанственом личном односу да Христом. Поред знања, за живот у Цркви потребна је вера. „Вјером сазнајемо да су светови саздани речју Божијом“, вером сазнајемо да „Бог тако заволео свет да је Сина својега Једнороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни. (Јн. 3,16), вером живимо и управо вером можемо успоставити заједницу љубави са Богом. Управо због тога је ”Светосавско звонце”, које је било гост на овом такмичењу, за све учеснике обезбедило поклоне. ”Звонце“ као помоћно средство у настави веронауке, је и на овај начин подржало ђаке и вероучитеље.
На крају још и информација: прво место освојила је школа „Борислав Пекић“ са ученицима Миом Петровић, Анастасијом Витиз и Андрејом Дардићем, друго, домаћин, школа „Младост“ са ученицима Милицом Лончар, Маријом Жировић и Мајом Вукићевић, а треће школа „Милан Ракић“ и ученице Соња Кандић и Катарина Станивуковић. Њима су следовали и посебни поклони које је обезбедило „Светосавско звонце“ и Канцеларија за веронауку архепископије беогрдаско-карловачке, а дипломе и честитке за прва три места уручила је директорка школе.
вероучитељ Предраг Ђукнић

1Последње суботе месеца марта у основној школи „Младост“ на Новом Београду одржано је општинско такмичење из веронауке Архиепископије београдско-карловачке.

2На овом догађају учествовало је 15 школа са Новог Београда. Домаћин такмичења била је ОШ „Младост“. Ученици веронауке са Новог Београда су и на овај начин показали своју љубав према вери и жељу да изучавају науку Христову. Ово такмичење је било и повод за дружење са вероучитељима и вршњацима са веронауке из целог Новог Београда.

На самом почетку сабрања, директорка ОШ „Младост“ госпођа Весна Јоцић поздравила je све присутне и изразила задовољсво што је школа „Младост“, поред других такмичења којa су се одвијала у школи по први пут домаћин општинског такмичења из веронауке. Такође, г-ђа Весна Јоцић је рекла да смо сви ми ту да учимо о својој вери, како млађи тако и ми старији и пожелела свима срећу. Затим је свештеник Бежанијске цркве Светог Георгија о. Јеремија Старовлах упутио молитвени благослов и пожелео срећу свим учесницима.

3Како учење веронауке није само стицање знања и информација, већ учење о животу и стицање личног искуства, односа са Богом, и на овом такмичењу није било важно ко ће победити. Веронаука као предмет у школи има описно оцењивање управо из тог разлога што се не може дати оцена за нешто што има своја мерила у срцу и у тајанственом личном односу да Христом. Поред знања, за живот у Цркви потребна је вера. „Вјером сазнајемо да су светови саздани речју Божијом“, вером сазнајемо да „Бог тако заволео свет да је Сина својега Једнороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни. (Јн. 3,16), вером живимо и управо вером можемо успоставити заједницу љубави са Богом. Управо због тога је ”Светосавско звонце”, које је било гост на овом такмичењу, за све учеснике обезбедило поклоне. ”Звонце“ као помоћно средство у настави веронауке, је и на овај начин подржало ђаке и вероучитеље.

4На крају још и информација: прво место освојила је школа „Борислав Пекић“ са ученицима Миом Петровић, Анастасијом Витиз и Андрејом Дардићем, друго, домаћин, школа „Младост“ са ученицима Милицом Лончар, Маријом Жировић и Мајом Вукићевић, а треће школа „Милан Ракић“ и ученице Соња Кандић и Катарина Станивуковић. Њима су следовали и посебни поклони које је обезбедило „Светосавско звонце“ и Канцеларија за веронауку архепископије беогрдаско-карловачке, а дипломе и честитке за прва три места уручила је директорка школе.

56

вероучитељ Предраг Ђукнић

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више