;

Светосавске свечаности у Лазаревцу

Датум : 25.01.2011.

lazarevac1У данима претпразништва првог просветитеља српског Светог Саве од 24. до 27. јануара, музичка школа ”Марко Тајчевић” из Лазаревца организовала је ”Светосавске свечаности”, на којима је учествовало Светосавско звонце.

lazarevac2У пријатном амбијенту Лазаревачке библиотеке вече је отворено свечаним певањем Химне Светом Сави у извођењу хора музичке школе ”Марко Тајчевић”. После уводне речи домаћина, госпође Радмиле Булатовић управнице библиотеке, о Светосавском звонцу говорила је госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник. Након представљања најновијег Светосавског броја најавила је члана дечије редакције ”Звонца” Стефана Добраша који је рецитовао песму ”Слово Светом Сави”.

lazarevac3Да се ово вече памти по предивној и узвишеној атмосфери, потрудио се дечји писац Драган Лакићевић главни уредник Српске Књижевне Задруге и члан редакције Светосавског звонца. Читајући приче из своје збирке ”Штап Светог Саве” учинио да се сви присутни осете савременицима Светог Саве.

”Светосавске свечаности” завршавају се свечаном академијом и ”Светосавским балом” на сам дан Светог Саве чиме се ова манифестација враћа на велика врата у културни живот Лазаревчана.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више