;

Светородна лоза Немањића

Датум : 06.06.2011.

nemanjic1Вече посвећено Немањићима у свечаној сали парохијског дома Спомен – храма Светог Саве било је, по речима присутних, изузетно. Заиста темељ Српског национа и даље сведочи о себи, јер се над расутим пепелом њиховог најсветијег сина данас уздиже велелепни храм који својом монументалношћу и саборношћу подсећа, а у исто време нам даје на знање и опомиње, да не смемо заборавити ко смо, одакле смо и чији смо.

nemanjic2Госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник Светосавског звонца је својим савременим концептом предавања и умешношћу приповедања са обиљем података о Немањићима, успела да два сата предавања буде надасве занимљиво и да пажња свих који су је слушали не одлута ниједног тренутка.

nemanjic3Док су се на платну видео пројектора смењивале слике Светородне лозе Немањића, њихових светињa које су оставили покољењима у молитвени аманет и правило, госпођа Радмила је говорила о животу сваког од краљева и светитеља, историјским приликама и односима у краљевском дому Немањића.
Колико је предавање било успешно говори и то што су присутни веома често тражили да им се неки податак понови и они су то записивали.

Такође то је показало да је овакав начин представљања и приповедања о животу и делу наших светородних владара заиста свима прилагодљив, па ће се Светосавско звонце потрудити да уради мултимедијални ЦД за наредну школску годину.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више