;

Свети Сава наша слава

Датум : 27.01.2010.

Желећи да радост празновања Светог Саве своје крсне славе подели заједно са својим читаоцима, Светосавско звонце је ове године то учинило заједно са ђацима ОШ ”Јован Јовановић Змај” која се налази у насељу Браће Јерковић у Београду.
Уз подршку целокупног наставног особља и ђака, овогодишњи домаћин славе и организатор академије била је вероучитељ ове школе Јасминка Милинковић. У публици су поред родитеља и ђака били и бивши наставници школе. Посебан поклон, уникатне честитке које су сами направили сваком госту даривала су деца полазници веронауке.
У свечаној Светосавској академији која је по свом садржају била иновативна и јединствена, узело је учешћа преко педесет ученика. Ту је поред глумаца, певача и рецитатора била чак и једна балерина.
У знак захвалности на показаној ревности и труду Светосавско звонце је свим учесницима програма даривало пригодне поклоне.
Свети чин резања славског колача Светосавског звонца и преливање жита обављено је у цркви Свих светих на Карабурми у присуству главног и одговорног уредника Госпође Радмиле Мишев.

slava1Желећи да радост празновања Светог Саве своје крсне славе подели заједно са својим читаоцима, Светосавско звонце је ове године то учинило заједно са ђацима ОШ ”Јован Јовановић Змај” која се налази у насељу Браће Јерковић у Београду.

slava2Уз подршку целокупног наставног особља и ђака, овогодишњи домаћин славе и организатор академије била је вероучитељ ове школе Јасминка Милинковић. У публици су поред родитеља и ђака били и бивши наставници школе. Посебан поклон, уникатне честитке које су сами направили сваком госту даривала су деца полазници веронауке.

slava3У свечаној Светосавској академији која је по свом садржају била иновативна и јединствена, узело је учешћа преко педесет ученика. slava4Ту је поред глумаца, певача и рецитатора била чак и једна балерина.

У знак захвалности на показаној ревности и труду Светосавско звонце је свим учесницима програма даривало пригодне поклоне.

Свети чин резања славског колача Светосавског звонца и преливање жита обављено је у цркви Свих светих на Карабурми у присуству главног и одговорног уредника Госпође Радмиле Мишев.

slava5
Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више