;

На путу наде

Датум : 20.03.2011.

zvezdanaХвала Богу дародавцу свих добара, и хвала и вама драги читаоци.

Благодарни смо вам, добри људи.

У току Васкршњег поста показали сте да имате велико и милостиво срце, и да волите ближње. Додирнула вас је туга Звезданине маме и мука њеног оца. Помогли сте колико сте могли имали и сакупљен је новац за Звезданин пут у Кину.
Звезданини родитељи нису више сами. Стекли су хиљаде пријатеља. Помогла је Општина Панчево, градске хуманитарне организације и нека предузећа, али највећи део средстава прикупљен је захваљујући читаоцима ”Светосавског звонца”. Било је много малих прилога и неколико великих. Дародавци нису хтели да им се објављују имена, али Бог све зна, види и по делима познаје.

У кишно и хладно јутро 20. маја пошли смо из редакције ”Светосавског звонца” да испратимо нашу Звездану на пут наде. На аеродрому ”Никола Тесла” срели смо се са Звезданом, њеном мамом Валеријом, татом Слободаном, њиховом кумом и једним рођаком.

Гледајући Звездану, размишљали смо о деци која и не сањају колико су срећна што могу да трче, позову родитеље, смеју се и радују животу. Надамо се да ће лечење донети побољшање.

У разговору је лакше пролазило време. У Пекинг је са Звезданом и њеном мамом пошла и њихова кума, јер Валерија не може сама са непокретним дететом да путује. Објавили су позив путницима за Москву (путовале су најпре до Москве, а одатле директним летом за Пекинг).

Поздравили смо се са вером и надом да ћемо сви бити радоснији кад их, ако Бог да, за месец дана будемо дочекали при повратку са лечења.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више