;

Квиз знања: ”Српска црква у доба Немањића”

Датум : 09.04.2011.

takm1Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Василија, а у организацији Педагошког завода Републике Српске, у Бијељини је одржано Епархијско такмичење из предмета православне веронауке.

Ученици 7. разреда који су се након школских и општинских такмичења показали као најбољи показали су своје знање на епархијском такмичењу из теме „Српска црква у доба Немањића“.

takm2Владика зворничко-тузлански Господин Василије примио је такмичаре у манастиру светог Василија Острошког у Бијељини и уручивши им пригодне поклоне поручио да су сви победници самим тиме што се интересују за своју националну историју као и историју српске цркве.

„Децо, сећајући се својих славних предака а посебно Немањића можете научити како и којим путем се иде Христовим путем“, поручио је ученицима Владика Василије. Након пријема код Преосвећеног Владике такмичење је почело у Основној школи „Вук Караџић“ у Бијељини.

Након завршене израде задатака комисија је прегледала радове и прогласила победнике.

takm3Прво место су поделили ученици Марјана Гојковић из Дервенте и Горан Лојаница из Братунца.

Поред првопласираних на републичко такмичење су се пласирали Наташа Митровић из Бијељине, Јелена Ашоња из Хан Пијеска и Невена Мићановић из Модриче.

Првопласирани су добили посебне награде, по диптих и новчани износ од 250 конвертибилних марака, које је благословом Владике Василија даровала Епархија зворничко-тузланска, док је трећепласирани такмичар добио диптих и новчани износ од 100 конвертибилних марака.
Све учеснике овог такмичења знања из православне веронауке, Светосавско звонце је даривало пригодним поклонима.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више