;

Звонце на 54. Сајму књига у Београду

Датум : 29.10.2009.

sajam1На овогодишњем 54. Београдском сајму књига Светосавско звонце се са својим програмом представило у оквиру школског дана на централном штанду Српске Православне Цркве у хали број 1. ”Звонце” је угостило децу полазнике веронауке из основних школа: ”Дринка Павловић” са вероучитељем Немањом Протићем, ”Браћа Барух” са вероучитељицом Веселинком Дожић из Београда и ”Рајко Михаиловић” са вероучитељем Марком Рафаиловићем из Бањана.

sajam2

Најпре се публици представио дечији песник Мошо Одаловић, са књигом ”Жича пчелино чедо” коју су заједничким снагама издале : манастир Жича и ”Повеља” из Краљева. О књизи су говорили: Монахиња Доротеја из манастира Жиче, Гордана Тимотијевић, уредник; Горан Петровић, књижевник; Радмила Мишев, уредник ”Св. Звонца”.

sajam3Затим се програм промоција наставио ”Православном читанком” аутора монахиње Нине (Неранџић) и Ане Савковић, а поред њих говорили су: игуманија манастира Градац мати Ефимија, јеромонах Виталиј, госпођа Вишња Мићић, асс. на учитељском факултету у Београду; вероучитељ Драган Зорица.

sajam4У наставку програма било је представљање ”Светосавског звонца” о коме су говорили: монахиња Нина, Анастасија Илић, ученица 6. разреда, сарадник Звонца; и уредник Радмила Мишев.

У завршници програма као последње али никако мање важне од претходних представљене су књиге: ”Духовни разговори” архимандрита Гаврила Вуковића настојатеља манастира Лепавина, и ”Отац Јустин дечански и савински” аутора др. Зорана Илића.

sajam5О књизи ”Духовни разговори” говорили су : Његово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије (Ракита), Радомир Вучић, новинар, Ненад Бадовинац, стручни сарадник и архимандрит Гаврило (Вучковић).

sajam6А на промоцији књиге: ”Отац Јустин дечански и савински”, говорили су: архимандрит Гаврило, јеромонах Макарије из манастира Савина; мр. Александар Бачкалов, Радмила Мишев и аутор др Зоран Илић

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више