;

„Звонце“, веронаука и информационе технологије

Датум : 09.11.2010.

Захваљујући већ започетој сарадњи „Светосавског звонца“ и Градске Општине Врачар, као својеврсна подршка том раду, вероучитељима који предају наставу ђацима трећих и четвртих разреда основних школа на територији општине од ове школске године обезбеђени су лаптопови марке ”Тесла“, који се од 2009. године  додељују свакој новој генерацији трећака.
У свечаној сали Градске Општине Врачар тим поводом данас је организован пријем чији је домаћин био је председник општине Господин Небојша Кузмановић, а у име Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке поред вероучитеља пријему је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ хвостански и викар Патријархов  Г. Атанасије (Ракита) .
Присутнима се најпре обратио речима добродошлице  Господин Кузмановић, који је између осталог  истакао значајност едукације деце кроз образовни систем и проширивање начина и могућности њене реализације кроз примену савремених информационих технологија. Он је такође изразио и задовољство што се од ове године у тај пројекат укључује и настава веронауке.
Његово Преосвештенство Епископ Атанасије најпре је захвалио на указаном поверењу и истакао да је веома похвално што ова локална самоуправа на један савремен и непосредан начин жели да и деци која иду на веронауку и њиховим вероучитељима омогући што квалитетнију наставу.
Сврха ове сарадње поред тога што омогућава прогресивније и креативније укључивање наставника веронауке у рад са ђацима јесте и тај што Црква као активни друштвено-социјални субјект нашег друштвеног система узима и директног учешћа у едукацији и изградњи информатичког друштва делећи и преузимајући одговорност у времену у којем живимо размишљајући прагматично о временима која нам неумитно долазе.
Линк донатора:
http://www.vracar.org.rs/

vracar1Захваљујући већ започетој сарадњи „Светосавског звонца“ и Градске Општине Врачар, као својеврсна подршка том раду, вероучитељима који предају наставу ђацима трећих и четвртих разреда основних школа на територији општине од ове школске године обезбеђени су лаптопови марке ”Тесла“, који се од 2009. године  додељују свакој новој генерацији трећака.

vracar2У свечаној сали Градске Општине Врачар тим поводом данас је организован пријем чији је домаћин био је председник општине Господин Бранимир Кузмановић, а у име Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке поред вероучитеља пријему је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ хвостански и викар Патријархов  Г. Атанасије (Ракита) .

vracar3Присутнима се најпре обратио речима добродошлице  Господин Кузмановић, који је између осталог  истакао значајност едукације деце кроз образовни систем и проширивање начина и могућности њене реализације кроз примену савремених информационих технологија. Он је такође изразио и задовољство што се од ове године у тај пројекат укључује и настава веронауке.

vracar4Његово Преосвештенство Епископ Атанасије најпре је захвалио на указаном поверењу и истакао да је веома похвално што ова локална самоуправа на један савремен и непосредан начин жели да и деци која иду на веронауку и њиховим вероучитељима омогући што квалитетнију наставу.

vracar5Сврха ове сарадње поред тога што омогућава прогресивније и креативније укључивање наставника веронауке у рад са ђацима јесте и тај што Црква као активни друштвено-социјални субјект нашег друштвеног система узима и директног учешћа у едукацији и изградњи информатичког друштва делећи и преузимајући одговорност у времену у којем живимо размишљајући прагматично о временима која нам неумитно долазе.

vracar6

Линк донатора:

vracar-logo
Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више