;

Звездана код Патријарха

Датум : 13.05.2011.

zvezdana1Данас, 13. маја 2011. године Његова Светост Патријарх српски Г. Г. Иринеј примио је у Двору српске Патријаршије малу, необичну и храбру девојчицу, Звездану Јурицу, са родитељима Валеријом и Слободаном, братом Немањом и члановима редакције ”Светосавског звонца”. Звездана је са мајком, борећи се против опаке Батенове болести, путовала чак на други крај планете, у Кину, где једино постоји могућност лечења ове опаке и смртноносне болести. Хуманитарном акцијом ”Светосавског звонца” и његових читалаца : ”Помозимо да се Звезданина звезда не угаси” у току фебруара и марта месеца ове 2011. године сакупљена су средства за Звезданино лечење у Кини. На пут наде је Звездана са пожртвованом мајком Валеријом кренула крајем марта месеца. Жељно смо ишчекивали вести.
”Звездана је боље, може сама да седи и стално се смеје”
zvezdana2Биле су прве речи које смо чули од Звезданине мајке, одмах по повратку са лечења у Пекингу. После ових речи, уздах олакшања и осмех озарио је лица свих нас који смо жељно ишчекивали вести из Кине.
zvezdana3Благодарни смо свима који су се акцији придружили. С Божјом помоћу је побеђено време (које је за Звездану, без нове дозе лекова, неумитно истицало).
Напредак после лечења у Кини је већ видљив, а прави резултати ће моћи да се сагледају после два месеца, колико је потребно да би се показали резултати те нове методе лечења.
zvezdanaНадамо се да ће се лек против ове опаке болести на време појавити у слободној продаји, што би омогућио равноправнију битку против Батенове болести.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више