;

За дечји осмех

Датум : 12.04.2011.

afor1Књиге афоризама за децу Александра Чотрића „Својеглава књига“ и „Дечја посла“ представљене су 12. априла у Министарству вера и дијаспоре, у организацији тог министарства и часописа „Светосавско звонце“. Малишане и њихове наставнике веронауке речима добродошлице најпре су поздравили државни секретар ресорног министарства господин Миодраг Јакшић и госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник “Светосавског звонца”.

afor2Представљању књиге је заједно са својим вероучитељима и учитељима присуствовало више од 70 ученика београдских основних школа: ”Браћа Барух”, ”Дринка Павловић” и ”Старина Новак”. Њима су аутор Александар Чотрић и његове колеге Александар Баљак, Драгутин Минић Карло, Бојан Љубеновић, Дејан Милојевић и Ненад Вучетић прочитали најзанимљивије афоризме за децу.

afor3Деца су са великим одушевљењем и раздрагано реаговала на афоризме, кратку књижевну форму, њима намењену.

Чотрић је најавио Антологију афоризама за децу „Раздељак“, коју ће ускоро објавити Завод за уџбенике из Београда.

afor4afor5afor6

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више