;

Деца из дијаспоре ”Звонцу у походе”

Датум : 12.08.2010.

Центар за Србе у расејању ”Свети Сава”, који пуних седам година успешно спаја ђаке из дијаспоре са вршњацима из Србије и ове године отворио је летњу школу у којој је учетвовало 55 школараца српског порекла из расејања. У овој летњој школи учествовала су деца из Румуније, Албаније, Аустрије, Грчке, Швајцарске, Канаде, Мађарске, Норвешке и Црне Горе, а дружили су се са вршњацима из Азање и Кусатка. Међу многобројним својим активностима које су имали у оквиру ове летње школе, они су посетили и Патријаршију Српске Православне Цркве.
Редакција Светосавског звонца је била њихов домаћин и заједно са са Музејем и Штампаријом СПЦ се потрудила да њихов боравак и посета буду надасве занимљиви и едукативни.
Поред Патријаршије, они су приликом овог свог боравка у Београду били у посети и Учитељском факултету, Министарству за дијаспору и Двору Карађорђевића.
http://letnjaskolasvetisava.ning.com

azanja1Центар за Србе у расејању ”Свети Сава”, који пуних седам година успешно спаја ђаке из дијаспоре са вршњацима из Србије и ове године отворио је летњу школу у којој је учетвовало 55 школараца српског порекла из расејања. У овој летњој школи учествовала су деца из Румуније, Албаније, Аустрије, Грчке, Швајцарске, Канаде, Мађарске, Норвешке и Црне Горе, а дружили су се са вршњацима из Азање и Кусатка. azanja2Међу многобројним својим активностима које су имали у оквиру ове летње школе, они су посетили и Патријаршију Српске Православне Цркве.

azanja3Редакција Светосавског звонца је била њихов домаћин и заједно са Музејoм и Штампаријом СПЦ се потрудила да њихов боравак и посета буду надасве занимљиви и едукативни.

Поред Патријаршије, они су приликом овог свог боравка у Београду, били и у посети Учитељском факултету, Министарству за дијаспору и Двору Карађорђевића.

azanja4azanja5

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више