;

Афоризми за децу

Датум : 08.04.2011.

aforizam1Желећи да осмехом озари дечја лица Светосавско звонце у уторак 12. априла у 14 часова, у свечаној сали Министарства вера и дијаспоре, организује промоцију афоризама за децу нашег познатог афористичара и писца Александра Чотрића, који је објавио две књиге афоризама за децу: „Својеглава књига“ намењена деци узраста до 11 година, и „Дечја посла“ која се обраћа ученицима који похађају наставу од петог до осмог разреда. Рецензент „Својеглаве књиге“, књижевник Милован Витезовић каже да: „Чотрић ову књигу пише са оним радовићевским поштовањем деце, указујући им пуно поверење и дајући им пуно право у свему. Овакве књиге се пишу годинама, са лепим осећањима и умном одговорношћу, са посебним задовољством и са племенитим циљем“.

aforizam2Аутор поговора књиге „Дечја посла“, Раде Јовановић, записује да је: „Чотрић написао надасве забавну, али и поучну књигу о начину поимања стварности и резону постојања нараштаја који незадрживо долази.”

”Светосавско звонце” позива своје читаоце, поготово из централних основних школа Београда, да заједно са својим вероучитељима дођу на ову радосну промоцију књига писаних за њих.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више