;

Божићне свечаности се отварају концертом дечјег хора ”Звонце”

Датум : 03.01.2018.

Након најважнијег литургијског, светотајинског, молитвеног празновање рођења Богомладенца Христа, радост Божића ће се у данима испред нас проносити низом пригодних програма у оквиру свечаности код Храма Светог Саве. Манифестације које ће се одржавати од 4. до 28. јануара у ”Божићном сеоцету код Храма”, својим садржајем тематски ће бити прилагођене свим хришћанским православним празницима у јануару месецу, који нам почињу прославом Божића, а завршавају се празником посвећеним највећем српском просветитељу и учитељу, Светом Сави. Овако уоквирен временски рам празничне шаренице, отвара се догађајем у крипти Храма Светог Саве, посвећеном нашим најмлађима из многодетних фамилија, затим породица које су корисници народних кухиња и деци без родитеља, који заједно организују Светосавско зовнце и Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке.

Програм у крупти почиње у четвртак, 4. јануара у 18 часова, концертом дечјег хора Патријаршије СПЦ, ”Звонце”, након чега ће уследити подела пакетића за око 1.300 деце, коју ће предводити Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј. Свјатјејшем ће у подели пакетића помоћи и градски секретар за културу Ивона Јевтић, као многе јавне личности, певачи Жељко Васић, Бојан Маровић, Владо Георгијев, Давор Јовановић, Неда Украден, група Неверне бебе, као и спортисти Богдан Обрадовић, Драгутин Топић и многи други.

ПРОГРАМ свечаности ”Божићно сеоце код Храма”

Претходна страна
Издаваштво

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више

Нови наслов: ”Васкршње приче” је четврти по реду у овогодишњем књижевном издавачком раду Светосавског звонца. Након ”Десет Божијих заповести у 100 прича, ”Бакиних Божићних прича” и ”Звончића Светом Сави”, Звонце је овом књигом испунила први део свог издавачког плана за 2015. годину.

Више