;

Звонце организовало ”Светосавски турнир у убрзаном шаху”

Датум : 04.02.2014.

Поводом нашег великог празника Светог Саве, ”Светосавско звонце”, Градска општина Палилула и шаховски клуб ”Краљ”, организовали су ”Светосавски турнир у убрзаном шаху”, за ученике основних школа са општине Палилула. Турнир је одржан у Установи кулутуре Палилула, у суботу, 1. фебруара, са почетком у 10 часова.

На турниру је учествовало преко 80 играча из свих 16 палилулских основних школа, уз гостовање још десетак основаца из других делова града.

Турнир је свечано отворио повлачењем првог потеза, председник ГО Палилула, господин Стојан Николић, који се захвалио учесницима који су се одазвали у великом броју иако је било вема лоше време.

Затим се учесницима турнира обратила Марија Лукић, главни судија турнира, која је децу упознала са судијама групе уз објашњења правила по којима се игра и уз жељу да најбољи победе.

Димитрије Стикић из Светосавског звонца нагласио је да је Светосавско звонце од Светосавског броја (1/2014.) покренуло нову рубрику која ће се бавити овом племенитом, витешком игром. У рубрици ”Шах за све” поред занимљивих текстова о шаху, биће постављани у шаховски задаци, а онима који буду успешни у решавању шаховских проблема следе награде.

По завршетку такмичарског дела турнира, најбоље пласираним учесницима подељени су пехари, медаље и дипломе које им је уручио председник Општине Палилула господин Стојан Николић. Ову ђачку шаховску манифестацију сви заинтересовани су могли пратити у директном преносу на Тв Звонцу www.zvonce.rs

РЕЗУЛТАТИ:

Група до 8 година
У групи девојчица до 8 година одличном игром убедљиво прво место освојила је Тара Величковић, док је код дечака треће место заузео Новак Ђорђевић, друго Вељко Љубојевић и треће Стефан Марковић.

Група до 10 година
У групи девојчица до 10 година победила је Марија Ђурђевић док је другопласирана Уна Векић. Код дечака у јакој конкуренцији победио је са максималним броје поена Ненад Маслић, друго место освојио је Видан Цветић док је треће место припало Аранђелу Јовичић и Василију Ерић због истих додатних критеријума.

Група до 12 година
У групи девојчица до 12 година победиле су сестре близнакиње и то Ђурђа освојивши првом место и Милена Милинковић освојивши друго место. Код дечака пласман је био неизвестан до самог краја, тако да су прва три места поделили играчи са 4 осовојена поена. Међутим по додатним критеријумима Ђорђе Станисављевић осваја треће место због слабијег бухолца, друго место осваја Борисав Мармут због бољег бухолца а прво место припада Давиду Јовановићу због победе у међусобном сусрету.

Група до 14 година
У групи девојчица до 14 година победила је Невена Ђорђевић (2004. годиште), друго место освојила је Кристина Тодоровић (2003. годиште) које су се због искуства и јаче конкуренције пријавиле у старију групу, а треће место заузела је Ана Влаховић. Код дечака на првом месту била је деоба са 4,5 поена, међусобни дуел завршен је ремијем тако да су победника одлучивале партије које су се играле на нижим столовима. Коначан пласман је следећи, прво место освојио је Милош Крстић, друго место Балша Граовац Видак, треће место Алекса Петровић.

Група до 16 година
Код девојчица до 16 година победила је Сара Марковић, док је код дечака пласман следећи: прво место овојио је Братислав Филиповић, друго место Ненад Алексић и треће место Ненад Томић.

Детаљне табеле успеха погледајте на сајту Шах клуба Краљ

Галерија на Фејсбуку

Организацију помогли

Претходна страна
Пријатељи
АДОК
Адриа медиа груп
Амбалажерка
Амбасада Израела у Београду
Амбасада Русије
Београдски сајам
ВИП мобилни оператер
Витрогруп
Вода Вода
Војни музеј
Гарден центар
ГМТ Дигитална штампа
Град Београд
Град Београд-Секретаријат за саобраћај
Град Крагујевац
Град Пожаревац
Градска општина Барајево
Градска општина Вождовац
Градска општина Врачар
Градска општина Земун
Градска општина Лазаревац
Градска општина Младеновац
Градска општина Нови Београд
Градска општина Обреновац
Градска општина Палилула
Градска општина Раковица
Градска општина Смедеревска Паланка
Градска општина Сурчин
Градска општина Чукарица
Градско саобраћајно предузеће
Дечији сајам
Дис
Дневне новине ”ПРЕС РС”
Дневне новине Пресс
Дунав осигурање
Екомед
Етнографски музеј
Еуроколд
Инстон лајн
Инфостан
ЈП Чистоћа Стара Пазова
Канцеларија за вере
Канцеларија за Косово и Метохију
Кнез петрол
Књаз Милош
Колибри
Компанија ДИС
Компанија Дунав осигурање
Компанија Ктитор
Лемић Гроуп
Лиграп
Лидо
Лукоил
Медела
Међународни фонд јединства православних народа
Милоцо ДОО
Министарство просвете
Министарство спољних послова
Министарство унутрашњих послова
Митрополија Крфска
Народна библиотека Србије
Народни музеј
Наше новине
Општа клиника Масторас
Општина Апатин
Општина Бач
Општина Бачка Паланка
Општина Бела Паланка
Општина Владичин Хан
Општина Жабаљ
Општина Крупањ
Општина Крф
Општина Куршумлија
Општина Лајковац
Општина Мали Зворник
Општина Мионица
Општина Оџаци
Општина Пећинци
Општина Стара Пазова
Општина Тител
Педагошки музеј
Пекара Грубановски
Пештан
Политика - Акционарско друштво
Пословни центар Палилула
Поште Српске
Православије.ру
Предузеће Метал производ
Прибредна комора Београд
Принцип прес
ПСД Света Србија
Радио-телевизија Србије
Ресторан Златна варош
Ресторан Шумадија
Руске железнице
Руски дом у Београду
Саобраћајни институт ЦИП
Саобраћајно предузеће Ласта
Си-Си група
Синалко Србија
СтироДом
Телеком Србија
Удружење ратних добровољаца 1912-1918. године
Уметничка радионица Јеремић
Унија пекара Србије
Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону
Учитељски факултет у Београду
Учитељски факултет у Врању
Хотел Славија
Хуманитарна организација ”Срби за Србе”
Шаховски клуб Краљ
Штампарија Дога
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више