;

”Стопама наших предака” – зидни календар за 2015. годину

Датум : 31.01.2015.

”Историја је учитељица живота”

Руководећи се овим речима Светосавско звонце је желело да пратећи дане овог  новог лета Господњег 2015-тог, то обележи једним лепим едукативним зидним календаром, улиструјући га сликама које ће нас подсетити и освежити сећање на славни период наше историје од 1914. године до 1918. године, када су наши преци својом храброшћу задивили свет.

Фотографије које илуструју странице овог календара документују најзанимљивије моментне свих који су са Светосавским звонцем у оквиру пројекта: ”Стопама наших предака”, боравили на острву Крфу у лето 2012-те, 2013-те, 2014-те године.

Звонце је реализовајући овај пројекат у претходне три године преко 150 најбољих и првонаграђених ученика на својим конкурсима из читавог региона (Србија, Црна Гора, Република Српска), наградило путовањем и десетодневним боравком на острву Крфу. Они су за време тог боравка учили историју, обилазили и обнављали српске споменике из Првог светског рата, дружили се са својим грчким вршњацима и упознавали културне знаменитости овог острва.

Желимо да календар „Стопама наших предака“ буде у свим кабинетима веронауке у Србији и Републици Српској, како би у току 2015. године подстакао младе да уче историју и да схвате да постоје многи квалитетни начини како се то може чинити. Један од тих начина у годинама када обележавано један век од Великог рата, јесте свакако и овај који реализује Светосавско звонце на острву Крфу.

Као и сваке године, „Светосавско звонце“ ће овај календар даровати нашим сарадницима и биће послат на адресе школа, са жељом да послужи као дидактичко средство, и то не само у верској настави већ и у корелацији према другим предметима као што су: историја, географија, српски језик и књижевност итд.

Цена календара за Србију је 290,оо динара, а за Републику Српску 5 КМ.

Претходна страна
ИздаваштвоНаручивање

Уколико желите, књигу можете поручити овде

  Желим да наручим примерак/а

  књиге

  Име и презиме

  Адреса

  Вашa mejl adresa

   

  Како попунити уплатницу