;

Подршка пројектима Светосавског звонца

Датум : 12.01.2016.

Данас је поводом наставка пројекта ”Стопама наших предака”, Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј, примио генералног директора Компаније ”Дунав Осигурање”, господина мр. Мирка Петровића и његовог сарадника и једног од директора Звонка Зиндовића.

Овај jединствени концептуални пројекат који кроз рад са талентованом децом, на едукативан и практичан начин обрађује тему наше традиције, језика, писма, вере православне, са посебним освртом на истријски период Првог светског рата и боравак наше војске и народа на острву Крфу од 1916. до 1918. године, са благословом Његове Светости организује и реализује званично гласило СПЦ за децу Светосавско звонце. Од 2012. године када је започет, па до 2015. године, у њему је узело учешћа преко 200 најталентованијих ђака основних и средњих школа, деца из многодетних као и социјално угрожених породица из читавог региона: Србије, Републике Српске, Федерaције БиХ и Црне Горе.

На пријему је презентацију до сад постигнутих резултата пројекта изнео шеф маркетинга Светосавског звонца и вођа пројекта Димитрије Стикић.

Овако сложен пројекат који прагматичним приступом теми Великог рата помаже и достојанственом обележавању једног века од тог славног периода наше историје, а све то кроз рад са најмлађима, Светосавско звонце реализује уз помоћ донатора. Компанија ”Дунав осигурање” је један од значајнијих донатора и у њему има статус ”пријатељ пројекта”.

Његова Светост је захвалио на подршци коју ова национална компанија која се бави бригом о животу и раду људи, пружа пројекту ”Стопама наших предака” у којем деца за време свог десетодневног боравка на Крфу имају прилику да се директно упознају са местима и догађајима који су се одиграли на том за наше претке и државу тада ”острву спаса” од 1916. до 1918. године. Поред тога што се друже и уче историју они и обнављају спомен обележја и постављају нова која сведоче о тим догађајима.

Господин Мирко Петровић је рекао да је ”Дунав осигурање” друштвено и социјално одговорна компанија која је у овом пројекту препознала вредности које су од круцијалног и широког државног и националног интереса, а да је њему велика част што је као домаћин ове велике домаће осигуравајуће куће имао прилику да и активно учествује и помогне да баш такав пројекат заживи у свом пуном капацитету. Најавио је да ће Компанија ”Дунав осигурање” наставити подршку и развоју овог пројекта као и другим активностима Светосавског звонца којима ће бити у епицентру едукација наших најмлађих – деце.

На крају пријема Свјатјејши је господину Мирку Петровићу доделио Грамату-благодарницу за показано доброчинство и пожелео све најбоље у будућем раду.

Претходна страна
Пријатељи
АДОК
Адриа медиа груп
Амбалажерка
Амбасада Израела у Београду
Амбасада Русије
Београдски сајам
ВИП мобилни оператер
Витрогруп
Вода Вода
Војни музеј
Гарден центар
ГМТ Дигитална штампа
Град Београд
Град Београд-Секретаријат за саобраћај
Град Крагујевац
Град Пожаревац
Градска општина Барајево
Градска општина Вождовац
Градска општина Врачар
Градска општина Земун
Градска општина Лазаревац
Градска општина Младеновац
Градска општина Нови Београд
Градска општина Обреновац
Градска општина Палилула
Градска општина Раковица
Градска општина Смедеревска Паланка
Градска општина Сурчин
Градска општина Чукарица
Градско саобраћајно предузеће
Дечији сајам
Дис
Дневне новине ”ПРЕС РС”
Дневне новине Пресс
Дунав осигурање
Екомед
Етнографски музеј
Еуроколд
Инстон лајн
Инфостан
ЈП Чистоћа Стара Пазова
Канцеларија за вере
Канцеларија за Косово и Метохију
Кнез петрол
Књаз Милош
Колибри
Компанија ДИС
Компанија Дунав осигурање
Компанија Ктитор
Лемић Гроуп
Лиграп
Лидо
Лукоил
Медела
Међународни фонд јединства православних народа
Милоцо ДОО
Министарство просвете
Министарство спољних послова
Министарство унутрашњих послова
Митрополија Крфска
Народна библиотека Србије
Народни музеј
Наше новине
Општа клиника Масторас
Општина Апатин
Општина Бач
Општина Бачка Паланка
Општина Бела Паланка
Општина Владичин Хан
Општина Жабаљ
Општина Крупањ
Општина Крф
Општина Куршумлија
Општина Лајковац
Општина Мали Зворник
Општина Мионица
Општина Оџаци
Општина Пећинци
Општина Стара Пазова
Општина Тител
Педагошки музеј
Пекара Грубановски
Пештан
Политика - Акционарско друштво
Пословни центар Палилула
Поште Српске
Православије.ру
Предузеће Метал производ
Прибредна комора Београд
Принцип прес
ПСД Света Србија
Радио-телевизија Србије
Ресторан Златна варош
Ресторан Шумадија
Руске железнице
Руски дом у Београду
Саобраћајни институт ЦИП
Саобраћајно предузеће Ласта
Си-Си група
Синалко Србија
СтироДом
Телеком Србија
Удружење ратних добровољаца 1912-1918. године
Уметничка радионица Јеремић
Унија пекара Србије
Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону
Учитељски факултет у Београду
Учитељски факултет у Врању
Хотел Славија
Хуманитарна организација ”Срби за Србе”
Шаховски клуб Краљ
Штампарија Дога
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више