- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце у Седмој Крфској Гимназији

[1]Победници конкурса Светосавског Звонца ”Ми смо њихови потомци” су данас, у оквиру својих активности на острву Крфу, били гости Седме Крфске Гимназије, где су се својим културним и уметничким програмом представили својим домаћинима, грчким вршњацима и њиховим професорима.

[2]Дочекани су у гимназијској сали препуној крфских ђака, уз топле речи добродошлице представника школске управе, Града Крфа и директора гимназије.
Програм је отворен распеваним жупљанима александровачким који су, уз громогласне аплаузе публике, певали о Крфу, Србији, Косову и Метохији, српским краљевима, јунацима и љубави. Затим су извели, заједно са уметницима из Шапца, сплет народних игара из Србије. Програм је настављен веселим нотама грчких народних кола, које су у част својих гостију одиграли ђаци гимназије, а касније су им се придружили и ђаци из Србије. У холу гимназије, шабачки ученици Школе примењених уметности, показивали су својим грчким вршњацима технике иконописа, калиграфије, дубореза и клесања у камену. У знак пажње и сећања на овај дан, представници крфске гимназије су свим гостима из Србије уручили писмо захвалности.

[3] [4] [5] [6] [7] [8]

[9]У манастиру Свете Теодоре, ученици су видели малу фабрику свећа, а сестринство манастира их је угостило ручком.

 

 

[10]У Гувији, недалеко од главног града, ученици су посетили спомен обележје где су се искрцали први српски војници, након преласка Албаније у Првом светском рату.

 

 

Галерија на Фејсбуку [11]

Пријатељи:

[12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]