- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Занимљиве радионице и шетња до Касиопија

[1]Јутро је петог дана почело наставком радионице ”Крфска разгледница” којом по етапама руководи Марија Сталетовић, где су ученици преносили прве утиске о свом боравку и обиђеним дестинацијама Крфа на разнобојним светлуцавим папирима.

[2] [3]

[4]За поподне су биле предвиђене још две радионице које су ученицима обогатиле слободно време и прошириле знања. Најпре је професорка Владана Бзовски увежбала са ђацима песму ”Пукни зоро” на грчком језику. Мелодија је била нешто измењеног ритма због прилагођавања грчког текста, али су гласови ипак били у хармонији постепено формирајући можда нову поставу хора. Емотиван текст је у многима побудио најнежнија осећања и благу носталгију за својом отаџбином која је без сумње исијавала и из наших дедова током времена проведеног на истом месту.

[5]У току преподнева упоредо са активностима у кампу, пројектни акциони тим на челу са Димитријем Стикићем почео је припреме за постављање споменика крајпуташа и пратећих елемената у Като Карокијани, тако што је финално дорадио гвоздене конструкције носача спомен плоче и јарбола, као и завршне земљане радове и бетонирање анкера и армиране арматурне мреже.

[6] [7]

[8]У вечерњем термину докторка Биљана Радојевић упознаје ученике са основним поступцима пружања прве помћи унесрећенима. Ово је прво предавање овакве врсте одржано у оквиру пројекта од оснивања и изазвало је велику пажњу и интересовање. Ђаци су узели учршће у њој када је требало демонстирати поједине поступке при спасавању што је било посебно задовољство и допринос у развоју пријатељства међу учесницима. Појединци су имали одређеног искуства са часова прве помоћи, те су овом приликом обновили и проширили своја знања.

[9] [10] [11] [12] [13]

[14]Након радионице организовано се кренуло у шетњу према центру Касијопија што је посебно пријало веселој дружини.

 

 

Пријатељ пројекта:

[15]

Пројекат подржали:

[16]  [17] [18] [19] [20]  [21] [22] [23] [24] [25]