- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Захвалница ктитору и великом добродетељу Милији Милосављевићу

[1]Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 6. aприла 2016. године у Патријаршији српској г. Милију Милосављевића, привредника и великог добротвора који већ више од две деценије својим харитативним радом даје велики допринос у помоћи најугроженијима. Међу многобројнимa које је помогао можда и најзначајнијa јесте помоћ најмлађима који су били социјално угрожени, чија је школовања и студирања стипендирао и помогао њиховој и егзистенцији њихових породица. Као један од седморо деце које је до сад власник компаније ”Ктитор” директно помогао јесте и мали Марко Вучинић, из села Вуча код Лепосавића коме је цела породица страдала у аутомобилској несрећи 2014. године.

[2]Господин Милосављевић је помагао многе цркве, као и манастир Соколицу, одакле је родом. Један је од 12 ктитора Храма Светог Саве који су 1984. године обнављајући задужбинарски рад, са благословом блажене успомене Патријарха српског Германа, наново покренули његову изградњу прекинуту због ратних дешавања 1940. године, а у послератном периоду спречаване од стране комунистичких власти.

 

[3]Овом сусрету је присуствовао и Димитрије Стикић, шеф маркетинга Светосавског звонца, који је Његову Светост је известио о подршци господина Милије и његове Компаније ”Ктитор” мисионарском раду овог званичног гласила СПЦ за децу.

У знак пажње, за сва добродетељства поготово према најмлађима, Свјатјејшиј је Господина Милију даривао, Захвалницом као свеодчанством доброте.

[4] [5]

[6]

Пријатељ:
Компанија Ктитор [7]

[7]