- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Веронаука на савремен начин

[1]Захваљујући сарадњи „Светосавског звонца“ и Градске Општине Раковица, на територији ове општине унапређена је верска настава у основним школама. Кабинети веронауке опремљени су преносивим рачунарима, па ће и настава верске наставе моћи да се изводи уз помоћ савремених технологија.

[2]У петак, 30. марта у свечаној сали општине Раковица, председник општине господин Бојан Милић, свечано је уручио Његовом Преосвештенству епископу Хвостанском и викару Патријарховом Господину Атанасију, председнику Одбора за верску наставу АЕМ-а, преносиве рачунаре новије генерације за кабинете веронауке у основним школама на територији општине.

[3]Ове године општина Раковица је желећи да подржи развој катихетске наставе не само на својој територији него и шире, опремила преносивим рачунарима још пет кабинета веронауке у основним школама на територији Града Београда.

[4]Овакво омогућавање креативнијег приступа вероучитеља извођењу верске наставе, где Црква, као активни друштвено-социјални субјект нашег друштвеног система, учествује у едукацији и изградњи информатичког друштва, делећи и преузимајући одговорност у времену у којем живимо, а размишљајући прагматично о времену која долази.

[5] [6] [7] [8]

[9]