- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Учимо грчки, калиграфију, фотографију

[1]Концепт пројекта: ”Стопама наших предака” је такав да се сваки други дан проводи у кампу. Један део преподнева и поподнева је одвојен за едукативне и стваралачке радионице, новинарске и уметничке секције, историјски биоскоп, итд.
Прва радионица која се бави писменошћу и језиком јесте она посвећена учењу и изучавању грчког језика. Овај едукативни час одржао је вероучитељ и главни васпитач кампа ђакон Марко Рафаиловић. Деца су могла за време овог часа да се упознају са грчким алфабетом и основама његове граматике, као и најчешћим речима које се користе у свакодневној комуникацији и које могу да послуже деци не само сада док су на Крфу него и касније када год се буду срели са овим ддревним ин прелепим језиком у свом животу.

[2] [3] [4] [5] [6]

Након повартка са плаже и ручка одржана је и још једна радионица, овог пута она посвећена лепом писању- калиграфији. Час је водио професор Михаило Смивић из Шапца.

[7] [8]

У вечерњем термину одржана је веома занимљива креативна радионица фотографије коју је такође држао шрпфесор Михаило. У данашњем временену када је технологија толико узнапредовала да пружа могућност готово свакоме ко има мобилни телефон да може да направи и веома квалитетне фотографије које су кроз данашњи свет комуникације добиле веома значајно место. Деца су са великим интересовањем пратила презентацију и предавање професора Михаила који им је кроз приказане примере објашњавао шта је то трећина слике, златни пресек, однос боја, светла и многе друге сушштински важне ствари које су као знање предуслов да ћовек када му је већ технологија дала широпку дијапазон могућности да се бави бележењем тренутка кроз форографију то чини на најквалитетнији могући начин тражећи у свакој од њих и њену уметничку вредност.

[9] [10] [1] [11]

 

Пријатељ пројекта:

[12]

Пројекат подржали:

  [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23]