- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Учесници акције ”Стопама наших предака” одушевили публику

[1]Овогодишња Палилулска олимпијада културе (ПОК) одржава се јубиларни, 10 пут након њеног обнaвљaња 2004. године и трајаће од 20. до 24. октобра. Тема овогодишњег ПОК-а је ”Први Светски Рат”.

На позив Градске општине Палилула част да отвори ову знамениту манифестацију, која се бави дечјим и омладинским стваралаштвом, имало је Светосавско звонце.

[2]Тим поводом Звонце је у жељи да презентује свој пројекат ”Стопама наших предака”, који се већ три године активно бави овом историјском темом, окупило већину учесника. Они су учествовали у уметничком делу програма отварања, а Светосавско звонце је премијерно представило филм ”Стопама наших предака 2012-2014” који говори о досадашњим постигнутим резултатима овог пројекта.

[3]Својим наступом присутну публику одушевили су музички састав СШ ”Свети Трифун” извођењем њихове ауторске песме ”Света Земља” и познате националне песме ”Ово је Србија”. Из опуса народног стваралаштва песму ”Црвен цвете” отпевале су Јована Старовлах из Азање и наставница музичке културе из Старе Пазове Владана Бзовски, која је такође премијерно на клавиру извела химну акције ”Стопама наших предака” коју је компоновала на текст своје ученице Марије Кузмановић. На крају програма преко 70 Звонцетових Крфљана заједно су, хорски отпевали ”Тамо далеко.”

Публика је са одушевљењем и дугим аплаузома пропратила сваки наступ Звонцетових учесника.

[4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]

Кратак филм: ”СТОПАМА НАШИХ ПРЕДАКА 2012-2014” [11]

Пријатељ:
[12]

Градска општина Палилула [13]