- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Треће Звонцетово окупљање ђака шахиста

[1]Светосавско звонце је у сарадњи са Градском општином Палилула и Шаховским клубом ”Краљ”, већ традиционално, као и претходних година организовало ”Светосавски турнир у убрзаном шаху за ђаке основних школа”. Ово лепо такмичење одржало се 31. јануара у атријуму Установе културе Палилула и поново је окупило стотинак малишана који су желели да на шаховској табли одмере своје знање и вештине које ова племенита игра носи са собом. Поред деце из основних школа Палилуле, ту су били и њихови вршњаци из других делова Београда, а специјални гости су били ђаци спортисти Православног спортског друштва ”Света Србија”.

[2] [3]

[4]Турнир је свечано отворио повлачењем првог потеза, председник ГО Палилула, господин Стојан Николић. Он је речима добродошлице поздравио све учеснике, приметивши да су се као и претходних година одазвали у великом броју и поново потврдили да деца Палилуле заједно са својим вршњацима из других делова Београда воле ову племениту игру.

Затим се учесницима турнира обратила Марија Лукић, главни судија турнира, која је децу упознала са судијама уз објашњења правила по којима се игра и уз жељу да најбољи победе.

[5] [6]

Димитрије Стикић шеф маркетинга Светосавског звонца се захвалио наставницима веронауке који су се заједно са родитељима деце потрудили да их доведу на ово већ традиционално Звонцетово шаховско окупљање.

Турнир је почео у 9 часова и са једном кратком паузом за освежење трајао до 13 часова.

[7] [8] [9] [10]

По завршетку такмичарског дела турнира, најбоље пласираним учесницима подељени су пехари, медаље и дипломе.

Резултати Трећег Светосавског турнира у убрзаном шаху [11]

Галерија слика се налази на Фејсбук страници Светосавског звонца. [12]

Видео запис са турнира Трећи Звонцетов Светосавски турнир у шаху за најмлађе [13]

 

[14] [15] [16]