- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Светониколајевска академија

[1]Са благословом Његове Светости Патријарха српског, Господина Иринеја, званично гласило СПЦ за децу Светосавско звонце, заједно са Верским добротворним старатељством и Катихетским одбором АЕМа, традиционално организује Светониколајевску академију која ће се одржату у недељу 15. децембра са почетком у 15 часова у великој сали Комбанк дворане (некадашњи Дом синдиката). У оквиру ње, премијерно ће се одиграти ђачка представа: ”Врлинко Добрић”, која описује живот Светог Николе у пет сцена, од детињства, па до старости. Сценарио представе дело је вероучитеља Владимира Радовића, док режију потписује Даница Тодоровић, музичку подршку даје Дечји хор српске Патријаршије, а све је у продукцији Школског центра ”ЗВОНЦЕ”, у оквиру којег ради позоришна трупа, тј глумачка секција коју чине талетовани ђаци. главни протагонисти представе: Алекса Милиновић, Арсеније Арсић, Лана Јуреша, Марија Лубардић, Марија Радовић, Мила Стаменковић, Виктор Коматина, Немања Петрић, Анастасија Радовић, Драган Милошевић, Радош Пекић, Михајло Милошевић, Ђорђе Арсић, Софија Лазић и Нађа Петрић.

За сву децу која буду дошла на Светониколајевску академију, обезбеђено је уз помоћ партнера на овом мисионарском подухвату Верског добротворног старатељства АЕМ-а, преко 1200 поклон светониколајевских пакетића које ће најмлађима делити Његова Светост патријарх српски Г.Г. Иринеј.

Што се тиче посетилаца, акценат је стављен на многодетне породице, затим најбоље ђаке из веронауке који су учествовали на квизовима из катихетике, као и најангажованије и највредније школарце који похађају верску наставу у основним школама на територији Архиеписопије београдско-карловачке.

 

   [2] [3] . . [4]

 

пројекат подржали:
Секретаријат за културу Града Београда [5] Секретаријат за културу Града Београда [5]

Катихетски одбор АЕМ-а [6]

Хуманитарна организација "Наши Срби”
Хуманитарна организација ”Наши Срби” [7]

елеком Србија  [8]Телеком Србија [8]

Коло српских сестара  [9]Коло српских сестара [9]

Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја"  [10]Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” [10]

Шабачка млекара [11] Шабачка млекара [11]


ВодаВода [12]ВодаВода [12]

Радио Слово љубве [13]Радио Слово љубве [13]

Телевизија ”Храм” [14] Телевизија ”Храм” [14]