- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Стопама славних предака ходило четири стотине најбољих

[1]Дан поласка из кампа је увек ужурбан јер се све мора оставити у савршеном реду. Још од раних јутарњих часова васпитачи су ангажовали сву децу како би у доброј организацији без губљења времена стигли све да среде, очисте и да се спакују.

Овај дан је увек ношен посебном емоцијом јер се група од 70 људи која је две недеље провела под истим кровом као једна породица у веома динамичном распореду и активностима, сада привремено разилази. У повратку ка Београду, сада лица деце некако су озбиљнија, а и теме о којима разговарају су дубоке и емотивне. Нису више странци, постали су пријатељи за читав живот.

[2]

Путовање сада има и посебну драж и некако се никоме не жури посебно ка кући. Користи се сваки слободан моменат за дружење, песму и евоцирање успомена из кампа. Размењују се адресе и телефони, друштвене мреже и мејлови. Све ово траје наизменично и некако путовању даје посебну драж и печат.

У преподневним сатима нареднога дана стигло се у Београд. Испред Патријаршије су децу очекивала знатижељна лица родитеља, бака и дека и широки осмеси када би у гужви деце која излазе из аутобуса, спазили своје мезимче. Деца се на кратко поздрављају са најмилијима па опет иду у загрљај својој крфској фамилији. Све као у кошници вредних пчела које носе многе поруке и утиске доживљене и проживљене на Крфу сада даље у своје кошнице.

Осма генерација Звонцетових крфљана:
https://youtu.be/cqlqmo5NwiE [3]

Пријем код митрополита Нектарија: 
https://www.instagram.com/p/B1tQ9ZQgxuD/?igshid=12yiscuu2lmm9 [4]

Посета воденом парку:
https://www.instagram.com/p/B1tbycxA4PF/?igshid=18266qsqethyr [5]

 

Пријатељ пројекта:

[6]  [7]

Пројекат подржали:

[8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22]  [23] [24]  [25] [26]  [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33]