- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Школска слава Свети Сава прослављена у Центру за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју

[1]ЈКП „Инфостан“ и „Светосавско звонцe“, помогли су да се први пут у просторијама Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју у Борској 92 у београдском насељу Раковица, организује прослава Светог Савe.

[2]Учешће у обележавању овог дечјег и школског празника узела су сва деца која бораве у овом ценру. Светосавском програму коју су они извели присуствовали су викар Његове Светости Патријарха српског, Његово Преосвештенство Епископ хвостански господин Атанасије, господин Рајко Марин директор Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју, представници ЈКП „Инфостан“ и редакције Светосавског звонца.

[3]Речима добродошлице најпре се присутнима обратила дефектолог госпођа Мирјана Билбија руководилац овог центра. Она је између осталог нагласила да је ово за њих заиста велики догађај, јер пружа могућност и овој деци да дају свој допринос обележавању великог просветитеља и учитеља Светога Саве, који је оснивао прве школе и болнице при манастирским општежићима, која су још у оно време водила бригу не само о духовном него и телесном здрављу наших предака. [4]Након ових уводних речи деца су запевала Светосавску химну и извела неколико рецитала који су говорили о животу и детињству Светог Саве. По завршетку програма, благослов и најлепше жеље Његове Светости Патријарха српског Иринеја, пренео је Епископ Атансије, који је у својој беседи нагласио да је за Цркву брига о животу и одрастању све деце иста, јер смо „пред Господом смо сви јендаки“. Посебно се захвaлио свим људима, посвећеним послу и бризи према овој деци, са којом раде уз пуно љубави, српљења, труда и разумевања.

[5] [6] [7] [8]

Као и њихови вршњаци који су прославили Светога Саву широм Земаљске кугле и ова деца су добила пакетиће које им је уручио владика Атанасије. Поред пакетића ЈКП „Инфостан“ и „Светосавско звонце“, обезбедили су за овај Центар дидактичка средства за ликовну и музичку секцију.

Пријатељи:

[9] [10]