- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Са децом Обреновца

[1]У суботу 4. октобра спортски терени ОШ „Посавски партизани“ у Обреновцу били су место окупљања неколико стотина малишана из свих месних заједница овог града на завршној свечаности: „Спортом до пријатељства“. Овај пројекат који је поред Светосавског звонца подржало и Министарство омладине и спорта, започет је на иницијативу „Центра за унапређење друштва“ и ФК „Омладинац“ из Великог поља. Његов циљ је да се деца охрабре и превазиђу све лоше што им се дешавало у поплавама и након поплава. Да се бар мало опусте, јер су последице страшне, а породице су немоћне и саме се боре са својим траумамам. Родитељи су у заиста незавидној ситуацију и под великим притиском, услед немоћи да до зиме обезбеде својој деци и себи кров над главом.

[2]Овом великом финалном окупљању деце претходила су такмичења која су се одржавала у претходних пет субота у месним заједницама које су и највише погођене поплавамa Велико поље, Рвати, Забрежје, Трећа месна заједница и Дудови. Спортови у којима је узело учешћа преко 500 деце из свих 11 месних заједница су: трчање на 50 метара, фудбал, кошарка, надвлачење конопца, јаје у кашици, трка у врећама, разне игре са чуњевима и лоптом.

На завршној свечаности подељене су награде и медаље најбољима а Светосавско звонце је обезбедило поклоне за све учеснике

[3] [4] [5] [6] [7]

ТВ прилог са догађаја [8]

Пријатељ:

[9]