- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Радионице у кампу и купање на плажи Алати

[1]Док се Сунце лагано уздизало над кампом ђаци су се поспаним кораком запутили ка капелици у дворишту кампа у којој је одржана јутарња молитва, након чега су пошли даље са својим дневним задужењима.

[2]Уследио је и час верске наставе на коме је прота Стеван Митрић својим мудрим речима подстакао ученике да размишљају о теми љубави, жртвовања и правим вредностима живота које треба чувати и ценити. Поменуте су разлике између старог и новог завета, као и десет Божијих заповести.

[3] [4] [5]

[6]По завршетку радионице група се запутила ка оближњој плажи Алати (солна плажа) како би се освежили и забавили. Каменитом обалом проносили су се срећни узвици док су мали кампери уживали у предивном погледу на тиркизно отворено море за које им се чинило као да нема краја. Хоризот их је опчињавао, мирис соли се ширио ваздухом, а звук таласа и галебова чинио је да се осећај спокоја и мира шири њиховим недрима.

[7]По повратку у кампу сачекала их је још једна радионица. Професорка музике Владана Бзовски помогла је талентованим ђацима да на предиван начин својим анђеоским гласовима формирају савршену хармонију која је у могима изазвала најнежнија осећања. Снажни мушки и благи женски гласови преплетали су се у изведбама неких од најлепших нумера, као што су ”Тамо далеко”, ”Пукни зоро”, химна Србије – ”Боже правде”, и химна пројекта ”Осети Видо” која је својом нежном мелодијом и речима пуним емоција, пробудила малу сузу која је претила да се скотрља низ образе.

[8] [9] [10]

Након ове динамичне радионице уследио је ручак, након кога је свако добио мало слобдног времена за опуштање, уживање у природи или стварање неког уметничког дела које би се памтило. Организован је још један одлазак на плажу који је био једнако живахан као и онај први.

[11] [12] [13] [14]

[15]У вечерчерњем термину одржана је радионица ,,Заставе” у реализацији професора историје Драгише Стаменковића и Марије Сталетовић. Професор је направио кратак увод историјатом српских застава, док је Марија ђаке мало боље упознала са правилима израде добре застава, које боје треба користити, а које избегавати, као и значење боја и слимбола које често виђамо. Циљ радионице је да овогодишњи ,,кампери” осмисле изглед барјака са амблемом пројекта ,,Стопама наших предака” чиме би оставили траг који ће их надживети.

[16] [17] [18]

 

Пријатељ пројекта:

[19]

Пројекат подржали:

[20]  [21] [22] [23] [24]  [25] [26] [27] [28] [29]