- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Пријем код Митрополита Крфског

[1]Након пријема код Градоначелника, Звонцетове Крфљане је дан касније примио у аудијенцију и духовни отац Крфа и свих Дијапонских острва, Његово Високопреосвештенство Митрополит господин Нектарије. У срдачној атмосфери у седишту Митрополије Крфске, пријем је трајао преко сат времена јер је жеља домаћина била да се детаљно упозна за развојем пројекта: ”Стопама наших предака”, а и да у непосредном разговору са децом сазна да ли им се свиђа Крф и сам боравак у црквеном кампу у Касиопију.
[2]Шеф маркетинга Светосавског звонца и вођа пројекта, господин Димитрије Стикић, је упознао Његово Преосвештенство са програмским и пројектним задатком овогодишње пете по реду генерације која је дошла на острво да утврди своје знање и обнови сећање на своје славне претке, као и удахне нови животни циклус развоју међусобне сарадње данашњих генерација Крфљана и Срба.
[3]Митрополит Нектарије је са великом радошћи примио ове инфомације и изразио велико задовољство што је овај пројекат постао традиционалан и што сваке године даје могућност неким новим генерацијама да кроз један веома квалитетан програм упознају само острво и његову историју. Такође је подржао и то што је број дана реализације програма пројекта: ”Стопама наших предака” са десет дана порастао на четрнаест.
На самом крају пријема деца су отпевала на српском и грчком ”Тамо далеко” и грчку песму ”Ми ти монис матја му” (”Не љути се на мене око моје”), а свештенство Крфске Митрополије их је почастило слаткишима и соковима.

[4] [5]

Митрополит Нектарије је сву децу благословио даривајући им иконице светог Спиридона Тримитунског.

[6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17]

Након посете Митополиту, деца су молитвено походила цркву и мошти Светог Спиридона и цркву старе Митополије где се налазе мошти византијске царице Теодоре која се борила против иконобораца.

[18] [19] [20] [21]

У поподневним сатима након обиласка светиња и самог центра Киркире, експедиција Светосавског звонца обишла је и једну од најлепших плажа на острву: Палеокастрицу.

[22]
 

Пријатељ пројекта:

[23]

Пројекат подржали:

  [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34]