- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Потрага за благом

[1]Деветог дана боравка на Крфу, велика Звонцетова породица је кроз досадашње активности умногоме поред знања, спознала и многе од квалитета које имају као заједница где појединачни таленти, способности и афиинитети, могу итекако да помогну свима ако се на прави начин удруже-сложе. Управо је то био најважнији део данашње специјално осмишљене друштвене образовне игре која носи назив: ”Трагање за благом”.

Ова надасве занимљива друштвена игра, коју је осмислила члан стручног Звонцетовог тима Марија Сталетовић, захтевала је од полазника подељених у три тима, црвени, плави и бели, да пратећи један корак за другим, открију њихову каузалну повезаност и проналазе заставице скривене на простору читавог кампа и тиме открију своје решење. Изузетно заинтересовани игром потрудили су се да што боље одгонетну загонетке различите природе, при чему је плави тим био најуспешнији, потом бели и црвени. Иако је сваки тим имао различите задатке крајња решења давала су заједничку награду – брашно, млеко и јаја, као ресурсе за организацију и прављење једне од следећих вечери у палачинка вече.

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

Пре одласка на плажу прота Стево Митрић исповедио је оне који су то желели. Ведри и задовољни провели су поподне на плажи Глифада, где су у школи пливања, под будним оком професорке Снежаном Жугић, усавршавали различите технике пливања, а све уз пријатне звуке гитаре члана хора ”Звонце” Јоване Гутовић и посматрали најлепши залазак сунца на овом делу мора.

У потрази за знањем [10]

 

Пријатељ пројекта:

[11]  [12]

Пројекат подржали:

[13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27]  [28] [29]  [30] [31]  [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38]