- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Посета деци Тимочке крајине

[1]Светосавско звонце је наставило обилазак наше драге дечице и поделу светониколајевских пакетића. Овог пута је то био простор славне Тимочке крајине и то у пратњи нашег познатог певача популарне музике, текстописца, композитора и поносног Зајечарца, Жељка Васића.

Након прошлонедељне посете дечици у српским енклавама косовометохијског поморавља у предвечерје малог Божића – Српске Нове Године, обиђена су деца у Зајечару и Књажевцу . Домаћини, подршка и помоћ на терену Светосавском звонцу су били Епархија тимочка и горе поменути певач Жељко Васић, иначе човек који је увек ту да помогне и подржи у мисији, васпитној и харитативној делатности наше Свете Мајке Цркве.

Првог дана боравка у Тимочкој крајини, обиђена је Установа Града Зајечара за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју “Облутак”. Тамо су госте из Београда дочекала деца која су у знак захвалности и гостопримства спремила предиван програм за госте, а у име запослених речима добродошлице обратила се директорка “Облутка” Ана Петковић.

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

 

Деца су спремила и специјалне дарове које су сами аранжирали за свог суграђанина Жељка Васића, ђакона Вука Јовановића из Епархије тимочке и Димитрија Стикића, представника редакције Светосавског звонца. На крају су подељени светониколајевски пакетићи свој деци која се уче и лече у овој Установи.

Другог дана боравка обиђена су деца у Књажевцу и групни сусрет са њима је био у цркви Светог Георгија где су старешина храма свештеник Перица Божуновић и игуман манастира Свете Тројице протосинђел Захарија (Митић) окупили књажевачку децу. Пакетиће деци и часопис Светосавско звонце деци су поделили: Жељко Васић и Димитрије Стикић.

[10] [11] [12] [13] [14]

Захваљујући добродетељству Мирослава Граховца, рођеног Сомборца , а пореклом из Српске Крајине – Лике, са тренутним пребивалиштем у Немачкој, где живи са супругом Јасмином и ћеркицом Милом и сином Манојлом, Светосавско звонце је добило могућност да светониколајевским пакетићима обрадује преко 400 деце.

Свој допринос у реализацији ове племените акције дали су и: Србско сабрање “Баштионик” из Бањалуке, Компанија “Прехрана” Пожега, Православно спортско удружење “Свети Срб и ја”, парохија новобрдска Епархије СПЦ рашко-призренске и косовско-метохијске, парохија СПЦ у Задру и околини, као и Епархија тимочка, Верско добротворно старатељство и уметник Жељко Васић.