- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Посета Агиос Матеосу

[1]Агиос Матеос, место одакле је Светосавско звонце кренуло 2012. године у обнову запустелих и заборављених спомен обележја из Првог светског рата на Крфу и ове године, посетила је и уредила нова генерација која је кренула ”стопама својих предака”.

[2]Најпре је кратко предавање о Дринској дивизији, као и о Грку добротвору Јанису Јанулису који је део свог маслињака (где се налази споменик), заувек даровао храбром српском народу и војсци, одржао професор Драгиша Стаменковић, а затим су деца  уредила околину споменика.

[3]Сви смо били сведоци колико је вегетација на острву јака и бујна јер смо имали пуне руке посла иако је прошла само година дана од прошлогодишње посете и уређења овог знаменитог места. Овог пута су поред чишћења унутрашњег ограђеног простора око споменика, постављене и нова грчка и српска застава које је неко у међувремену украо. После посете и завршеног уређења спомен обележја деца су посетила и прелепу плажу Агиос Гордис где су уживала у купању, сунчању и предивном заласку Сунца над Јонским морем.

[4] [5] [6]

[6]

 

 

[7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20]