- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Пета генерација Звонцетових Крфљана кренула је стопама предака

[1]Овогодишња генерација пета по реду која са Светосавским звонцем путује на острво Крф отворила је нови лист животне књиге пројекта ”Стопама наших предака”.
Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј је након служеног молебана за благословен и срећан пут у Саборном храму Светог Архангела Михаила одржао духовну поуку деци учесницима овог јединственог подухвата рекавши им: „Полазите на пут ваших дедова, који су у много тежим условима ишли тамо где ви сада идете. Погледајте та света места, помолите се Богу за њих, угледајте се на њих и наша Србија ће кроз ваше животе бити и боља и лепша“.

[2] [3] [4] [5] [6] [7]

[8]Узевши благослов Свјатјејшег деца су испред Патријаршије испраћена од својих најмилијих: родитеља, бака и дека и аутобусом СП ”Ласта” тачно 17:30 часова су кренули пут Крфа.
Прва пауза и окрепљење је било у Владичином Хану. За Крфљанске путнике је у просторијама Установе културе организовано послужење и освежење, а деца су имала прилику и да се прошетају центром Владичиног Хана.
[9]Пут је даље настављен пут Грчке и јонске луке Игуменица. Пристигавши у луку Звонцетова експедиција се укрцала на ферибот Агиа Ирини у запловила пут Крфа.
У поподневним сатима пристигло се у камп Крфске Митрополије у месту Касиопи који се налази северно од главног града острва Киркире.

 

Пријатељ пројекта:

[10]

Пројекат подржали:

  [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]