- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Палеокастрица краљица крфске обале

[1]Нови дан предвиђен је за активности у кампу, а звоно се огласило нешто касније дозволивши да се утисци претходне вечери слегну. После молитве и доручка, професор Жарко Караџић одржао је предавање за које каже да је „о свему по мало, ни о чему сасвим“ којим је отворено разговарао са полазницима кампа, блиставим умовима данашњице, сада већ потпуно свесним своје улоге и боравка на острву Крфу. Увек инспирисани креативци су потом могли да наставе са својим калиграфским радовима или су могли да се посвете спортским активностима, док је драмска секција имала завршне припреме пред премијеру представе. По завршетку ручка пошло се пут Палеокастрице где су на плажи Звонцетови крфљани, уживали у купању и сунчању. Граја се могла чути дуж обале као и различите песме уз гитару, које су се ношене гласовима даље пружале ехом низ камено тле и стење. По повратку у камп све је сачекала предивно спремљена вечера кувара светског гласа Иве Андрића, а вредни добровољци понудили су се да помогну у припреми раније обећаног десерта – палачинки. Након тога, ученица Марија Благојевић приказала је кратки филм који је са својим школским другарима направила на тему алкохолизма. Овај кратки документарац, говори о проблемима које та пошаст доноси поготово у животе младих људи.

[2] [3] [4]

На крају већери, историјски биоскоп у учионици на отвореном, са професором историје Драгишом Стаменковићем и филмом „Гвоздени пук“ засладиле су слатке палачинке, отпративши још један успешан дан.
 

Пријатељ пројекта:

[5]  [6]

Пројекат подржали:

[7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]  [22] [23]  [24] [25]  [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32]