- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Неговање фолклора и традиције

[1]Сваког непарног датума ученици остају у кампу, те су овог 25. августа обављали своја дневна задужења уз радионице и слободно време проведено најчешће на плажи.

Прва радионица тог дана био је наставак часа „Грчког језика” ђакона Марка Рафаиловића где су ђаци научили неке нове речи и изразе које су пажљиво исписивали грчким писмом у својим свескама док су телевизијске камере пратиле занимљивог предавача. Затим је исти професор наставио новом радионицом – „Руски језик”.

[2] [3]

Одмор је уследио одмах потом на каменој плажи недалеко од кампа где су „кампери” уживали у очаравајућем погледу на воду која је мењала боју од светло зелене до дубоко плаве.

[4]По повратку са плаже одржан је час српских фолклорних игара где су професорка Владана Бзовски и ђакон Марко Рафаиловић са још талентованих ученика који су чланови културно уметничких друштава упознали остале са основним корацима. Ужичко и влашко коло одјекивало је Касиопијем док су мала стопала ситно газила у ритму поскакивајући повремено.

[5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

Ове године су стални чланови стручног тима „Светосавског звонца”, вероучитељ ђакон Марко Рафаиловић и прота Стеван Митрић, морали раније да се врате својим кућама па су им ученици приредили малу опрошптајну забаву на којој се певало и веселило до ситних сати.

Пријатељ пројекта:

[15]

Пројекат подржали:

[16]  [17] [18] [19] [20]  [21] [22] [23] [24] [25]