- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

И овог лета првонаграђени на Крфу

[1]Благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја Светосавско звонце је и ове године повело првонаграђене ученике конкурса ”Српске мајке” на острво Крф. Путовање је наставак прошлогодишње акције ”Стопама наших предака”.

[2]После молебана за сретан и успшан пут у Саборном храму Светог Архангела Михаила, деци, родитељима и наставницима се обратио Његова Светост говорећи им о значају путовања на које су кренули. Патријарх је испраћајући децу благословио им срећан пут, боравак и повратак са Крфа са жељом да им ово путовање буде на личну и свеопшту корист.

У току десетодневног боравка планирано је да деца посете историјске знаменитости из времена Првог светског рата, као што су острво Видо, споменик Дринској Дивизији у Агиос Матеосу, музеј Српска кућа и обнове спомен обележје у луци Гувија, где је српска војска започела своје искрцавање јануара 1916. године.

[3] [4] [5] [6]

И овог лета ученици ће бити смештени у дечијем кампу Митрополије Крфске у месту Касиопи, а акцију ”Стопама наших предака” помогли су поред Градске општине Палилула и многобројни добротвори.

***

Пратите нас уживо на USTREAM [7] каналу, где можете видети и већ емитоване снимке.

Live Video streaming by Ustream [7]

 

[8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25]