- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

ЕПАРХИЈСКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРОНАУКЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

У суботу, 21.марта 2015.године, одржана су ЕПАРХИЈСКА ТАКМИЧЕЊА широм Републике Српске. Такмичењa су, истовремено, организованa у свих пет епархија у Републици Српској,  а   тема такмичења била је  “Православна вера” . Ученици су  одговарали на питања из градива које су учили од другог до шестог разреда.

Бањлучка епархија

Основна школа “Јован Јовановић Змај” из Српца је била домаћин петог по реду епархијског такмичења Бањалучке епархије из православне веронауке за ученике шестих разреда. На такмичењу је учествовало 17 ученика из регије Бања Лука и Приједор, а прво место је припало Живодрагу Пејићу из Основне школе “Бранко Ћопић” из Бјелајца код Мркоњић Града. Друго место је припало Марку Вучићу из ОШ “Алекса Шантић” Бања Лука, а треће место деле Милица Савић из ОШ “Младен Стојановић” Лакташи и Јована Мијић из ОШ “Свети Сава” Котор Варош. Колико је била јака конкуренција сведочи чињеница да је чак девет такмичара освојило преко 90 од максималних 100 бодова и они су изборили пласман на Републичко такмичење.

[1]

 

Зворничко-тузланска епархија

[2]У ОШ „Свети Сава“ у Горњем Црњелову, 21.марта са почетком у 10 сати одржано је Епархијско такмичење из веронауке. Такмичило се 35 ученика шестог разреда. Најбоље резултате постигли су :Јована Пурић ученица ОШ „Обудовац“ из истоименог места освојивши свих 100 бодова, (вероучитељ Драган Тодоровић), затим Милица Спасојевић ђак ОШ „Свети Сава“ из Бијељине са освојених 98 бодова (вероучитељица Милена Миловановић) и трећепласирани Саша Спасојевић, ученик ОШ „Свети Сава“из Добоја такође са освојених 98 бодова (вероучитељ Драган Нинковић)

[3] [4] [5] [6]

Захумско-херцеговачка епархија

[7]Епархијско такмичење из веронауке за ученике шестог разреда је одржано у Билећи. Организацију такмичења је преузела ОШ „Петар Петровић Његош“. Са освојена 92, од могућих 100 бодова, победила је Анђела Вучковић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Требиња коју је за такмичење спремала вероучитељица Жанела Пажин. Друго место са освојена 82 бода је заузела Николина Таминџија, ученица ОШ „Ристо Пророковић“ из Невесиња, а треће Страхиња Илић ученик школе домаћина са освојених 72 бода.

[8] [9]

Митрополија Дабробосанска

[10]Школа домаћин Епархијског такмичења била је  Основна школа „Алекса Шантић“ из Војковића. Најбоље резултате су постигли: Филип Лаловић, ученик ОШ “Свети Сава“ из Источног Сарајева, (вероучитељ  Милош Драшковић), са освојених 90 бодова, затим  Крсто Бозало, ђак ОШ „Љутица Богдан“ из Калиновика (вероучитељ Срђан Лаловић), који је забележио 88 бодова и ученица Сара Нинковић из Рогатичке ОШ „Свети Сава“, (вероучитељ Петрислав Рајак) са постигнутих 81 бодом.

[11] [12] [13] [14]

Епархија: Бихаћко-петровачка

[15]Школа домаћин била је Основна школа“Дринић“ Дринић. Постигнути су следећи резултати: првопласирана Николина Пено ученица ОШ „Немања Влатковић“ из Шипова, (вероучитељ Недељко Јакшић), са укупно освојеним 61 бодом, затим Дако Ступар који похађа ОШ „Петар Кочић“ из Ситнице, (вероучитељ јереј Бошко Максимовић) који је остварио 59 бодова и  Борка Ољача ученица  ОШ „Јосиф Панчић“ из Козица, (вероучитељ јереј Невен Маринковић) са 55 бодова.

[16]

Детаљне резултате, фотографије, извештаје као и тест са решењем са Епрахијског такмичења можете погледати на сајту Православне вјеронауке за ОШ РС   www.vjeronauka.net [17]

[18]